Theorie

 

Vanaf je 16de mag je hiermee beginnen, dit is alvast de basis van je praktijk.

Het theoriecertificaat kun je behalen door middel van zelfstudie en via mijn CBR aanvragen.  

Mijn advies is om je theorie zo snel mogelijk te halen, zodat je die informatie direct in de praktijk kunt toepassen. Een theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig dus er is ruim de tijd om tijdens die periode het praktijkexamen af te leggen. Het hebben van een theoriecertificaat is verplicht alvorens je praktijkexamen mag doen.

Mocht je wat extra ondersteuning willen met de theorie dan kan je dit tijdens de lessen aangeven, we kijken dan samen waar je die extra ondersteuning nodig hebt en zoeken naar een passende oplossing.

Theorie cd-rom kan eventueel worden geleend/aangeschaft via de rijschool.

 

2todrive

Met 16,5 jaar mag je aan de praktijk beginnen, op je 17de mag je het praktijkexamen afleggen op het CBR.

Hierna mag je begeleid gaan rijden, om verdere rijervaring op te doen, tot aan je 18de jaar, daarna mag je zelfstandig de weg op.

Zorg dat voor je examen doet, je begeleiderspas is aangevraagd, zodat als je geslaagd bent, je de dag erna je rijbewijs kunt aanvragen bij je gemeente.

Op het tabblad met links staat een link naar 2todrive waar je de uitgebreide informatie terug kunt vinden, en direct je begeleiderspas kunt aanvragen.

 

Praktijkexamen

Als je het theoriecertificaat hebt behaald en je bent klaar voor het praktijkexamen zal je instructeur dit tijdens de lessen met je bespreken en dit voor je aanvragen. 

Hiervoor moet je wel even de rijschool machtigen dit kun je doen op het tabblad met links in het menu. 

Naar het praktijkexamen neem je een geldig legitimatiebewijs en theoriecertificaat mee, het examen duurt ongeveer 45 minuten. 

Op het CBR maak je eerst kennis met je examinator om vervolgens je examen af te leggen. Er wordt gestart met een ogentest waarbij de examinator je vraagt een kenteken van een stilstaande auto te lezen vanaf ongeveer 25 meter.

Tijdens de examenrit krijg je de gelegenheid te laten zien wat je kunt, de examinator let er vooral op of jij voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

Ben je geslaagd dan kun je op het gemeentehuis in je woonplaats je rijbewijs, één dag later aanvragen, dit omdat het CBR de tijd nodig heeft om de verklaring van rijvaardigheid en de bijbehorende verklaring van geschiktheid naar de RDW te sturen. 

 

 

 

 

 

Autorijschool 't Zonnetje
info@autorijschooltzonnetje.nl